Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A helyes napozás alap szabályai

A helyes napozás alap szabályai A tavasz megjelenése után hirtelen köszönt be a nyár. Az év egyik legszebb időszaka szerintem. 

  Ilyenkor kell a legjobban odafigyelnünk a bőrünkre, testünkre. Nagyon fontos a fokozatosság és mértékletesség elvei, melyek elengedhetetlennek a nyáron. Na és persze a fényvédők alkalmazása.

 A tavaszi napsugarak megjelenésekor már kezdhetjük hozzászoktatni a bőrünket a napozáshoz. De mindenek előtt fontos a fényvédő alkalmazása. Fényvédő nélkül nem ajánlatos a napon tartózkodni egy percet sem. Majd a fokozatosság elvét kell alkalmaznunk, ami a következőt jelenti: Először csak maximum 10 percet tartózkodjunk a napon, hogy hozzászoktassuk bőrünket a napsugarakhoz. Később minden nap növelhetjük a napon töltött idő hosszúságát, de soha ne tartózkodjunk 1 óránál többet egyszerre a tűző napon, mert bőrünk ilyenkor károsodhat a legjobban. Kerüljük el a déli időszakot, mert a káros ibolyántúli sugarak ilyenkor a legveszélyesebbek számunkra. Ideális időszak a napozásra 11:00 előtt és 15:00 után. Na és persze ne feledjük, hogy nem csak a napon lehet csokoládé színt elérni.  Félárnyékban is lehet barnulni, a szűrt fény és a mozgás is elősegíti a melanin termelést, mely okozza a barnaságot. Rettentő fontos még a megfelelő folyadék bevitel, minden nap. A legalkalmasabb erre a natúr ásványvíz, melyből 1,5-2l javasolt naponta. A bőrünket nemcsak kívülről, hanem belülről is tudjuk hidratálni. Tehát a bőséges folyadék ellengethetetlen, ha gyönyörű napbarnított, hidratált bőrt szeretnénk elérni.      

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás Fényvédelem